Panganan Tradisional "Lopis"

Friday, June 9, 2017


Membuat teks deskripsi 
Makanan tradhisional jawa 

rusia

Kelas : X IPS 1
Nama anggota kelompok : 
1.Danang hanifan m(05)
2.irfan yudi wicaksono(10)
3.m ikhsan maulana(15)
4.m insan kamil(17)
5.m dede anggie w(18)
6.m yusuf verdana(21)
7.naufal abbiyu m(22)

LOPIS


rusia

      lopes yaiku daharan berbentuk kue teles lan biasane dadi bebarengan kaleh dhaharan tradisional jawa lainnya. lopes niku berasal dari jawa 

(*)SEJARAHE LOPIS 
     lopis (mo ham koi), awal mulane lopis digawe dening wong elek ingkang nami Mr.yudi Batang A.K.A. wong edan seng rak pernah adus. Amargo kesenangane karo donyo seng mencorong lan seneng ganti pasangan. Njupok inisiatif ndandeni panganan sing di jupok soko miss V wanita. Amargo iku zaman mbiyen bentuke segitiga, amargo angel mbungkuse banjur diganti bulat memanjang.

(*) DISKRIPSI LUPIS
      lopis nduweni rasa manis, alus,kenyel, amargo ing njerone ono gulo jawa cair. Biasane lopis di hidangke karo parutan kelopo ing nduwure.
      Awal mulane lupis bentuke segi tiga lan ono tali neng nduwure. Tapi saiki bentuke dowo lan ono tali neng nduwure supoyo mudah nggo dibagi-bagi 
      Biasane lupis ono ing acara slametan tetapi saiki wes akeh di dol neng pasar tradisional tur regone murah. Regone kisaran 2.000-10.000 sijine , Lupis awale di dhahar pas sarapan lan sore-sore namung iku wes orak berlaku
       Macem-macem lupis yaiku lupis segitiga, lupis singkong, lupis betawi, lupis hitam, legit, ketan ijo lan liyone. 

(*) CARA MEMBUAT LUPIS 
      -BAHAN 
*ketan putih
*kapur sirih
*godong gedang (di gawe wujud kerucut)
*gula abang cair
*gula pasir 
*banyu
*parutan kelopo
*garam
      -CARA NGGAWE
*rendem ketan putih bar niku campurno kapur sirih, aduk ben kacampur roto
*siapke godong gedang seng wujude kerucut mau lan lebokke ketan putih mau ing njero godong gedang mau, kunci godong gedang mau nganggo biting.
*godok banyu, bar kui lebokke adonan lupis mau
*entenono sak kirone 2 jam
*sajekke lupis mau seng wes mateng nganggo parutan kelopo maulan siram gulo abang cair neng nduwure

(*) MANFAAT LUPIS 
      -Nurunke tekanan darah lan berat badan.
      -Sumber energi.
      -Njogo kesehatan tulang.
      -Ningkatke energi.
      -Rawat kesehatan tulang.

Reaksi: